Siirry pääsisältöön

Kolme loistavaa syytä suunnitella ruoat etukäteen!

Miksi suunnittelisin ruokia etukäteen?  

Työpaikoilla meillä on tarkoin suunnitellut prosessit tukemaan erilaisia toimintoja ja mikäli niitä ei noudateta, siihen puututaan. Kotona kuitenkin jatkuvasti mietimme, mitä ruokaa tänään syödään tai mitä kaupasta pitäisi ostaa? 

Ruokasuunnittelua voi toteuttaa monella tavalla. Kaikista yksinkertaisimmillaan se on esimerkiksi viikon ruokalistan laatimista etukäteen. Suunnitteluun tarvitset vain paperia ja kynän tai vaikka puhelimen muistiinpanosovelluksen. 










Suunnitelma on ennen kaikkea arjenhallinnan työkalu, jonka on tarkoitus palvella juuri teidän perhettä. Suunnitelman voi laatia vain arkiruoista ja jättää viikonlopuille tilaa vapaampaan fiilistelyyn. Suunnitelma voi olla tarkka tai suuntaa-antava. Pääset jo pitkälle kun pohjatyöt ovat kunnossa! 

Kolme loistavaa syytä suunnitella ruoat etukäteen 

  • Ruokalista on varmasti monipuolisempi kuin se kaupan parkkipaikalla mietitty
    • Siellä parkkipaikalla miettiessäsi ainoat ruoat joita on olemassa ovat jauheliha, makaroni, kana ja riisi. Vai mitä? 
    • Paperilla kokonaisuus on helpompi hahmottaa

    • Säästät aikaasi
      • Et ravaa jatkuvasti kaupassa
      • Et enää raavi päätäsi tyhjän jääkaapin edessä
      • Voit valmistella kerralla useampia ruokia
    • Ruokaan menee vähemmän rahaa
      • Hävikin määrä on pienempi
      • Vähemmän kauppareissuja 👉 Vähemmän heräteostoja 👉Myös vähemmän bensakuluja
    ❤ Miia

    Kuva: Kaskisen kuvat

    Kommentit

    Tämän blogin suosituimmat tekstit

    TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

    Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

    10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

    Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

    Säästimme vuodessa yli 4000€!

    Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään