Siirry pääsisältöön

Kuinka minusta tuli arjen ruokahulabaloon kesyttäjä?

Tervetuloa Miialaan 

Miiala- nimi on lähtenyt vitsistä, joka liittyy vahvasti parisuhteeseen ja perheen perustamiseen. Miiala nimi on väännös mieheni kotipaikasta, josta ystäväni sitten väänsivät suhteen alkuaikoina vitsiä ”Miiala”. Vitsi muuttui silloisen Helsingissä viihtyvän, kaukosuhteessa elävän uraohjuksen kaveripiirissä ”kotiäidiksi Miialaan”. Silloin tämä nauratti ja oma ajatukseni oli- ei ikinä. Se taisi olla viimeinen kerta kun minä sanoin, ei ikinä. Olen nimittäin ollut kotiäitinä "Miialassa" jo useamman vuoden!

Matka ja muutos, jonka vuoksi blogini on olemassa

Olemme tulleet hyvin toimeen taloudellisesti, muttemme ole olleet säästeliäitä. Pikemminkin kutsuisin meitä todella taitaviksi rahantuhlaajiksi. Itseäni enemmän kuin miestäni. Tuli kuitenkin aika, kun kotihoidontuki tulomuotona alkoi olla ajankohtainen. Olin aina ajatellut, etten mitenkään voi olla lasten kanssa kauaa kotona, koska meillä ei ollut suuria säästöjä. Istuimme mieheni kanssa alas ja kaunistelematta kirjasimme menomme muutaman kuukauden ajalta. Turhan shoppailun jälkeen suurin kuluerä, josta uskoin olevan helppoa säästää, oli ruokakulut. Käytimme ruokaan käsittämättömän summan rahaa.

Aloin koluamaan erilaisia Instagram tilejä, podcasteja ja lukemaan kirjoja säästämisestä. Luin kymmenittäin reseptikirjoja ja testailin erilaisia helppoja arkiruokareseptejä. Inspiroiduin tästä ehkä hieman liikaakin ja keksin omalle perheelleni haasteita, kuten ”edullinen elokuu”. Olen viettänyt lapsuuteni suurtalouskeittiössä äitini mukana, joten sieltä karttuneet perustaidot ovat olleet toki tässä eduksi. 

Säästimme valtavan summan rahaa! Avaan summia varmasti tarkemmin täällä blogissa myöhemmin. Säästö ei näkynyt meillä nälkiintymisenä tai kituuttamisena, vaan suunnitelmallisuutena ja enemmän itse tekemällä. Syömme monipuolista ja terveellistä kotiruokaa. Ruokakuluista syntynyt säästö on osaltaan mahdollistanut meillä lasten kotihoidon jatkumisen. 

Ruokakulut, -suunnitelmat ja lapsiperheen arjenhallinta kuntoon kertaheitolla

Suunnitelmallisuuden avulla, arjen ruokahuolto on helpottunut ja turha pähkäily loppunut. Vuoden ikäerolla syntyneet lapsemme varmistavat kyllä sen, ettei meilläkään ole aina oikea aika kuoria perunoita. Ruokien valmistelu ennakkoon ja helpot, yksinkertaiset reseptit ovat meidän lapsiperhearkemme pelastus! Ruokasuunnittelulla on valtava merkitys ruuhkavuosien arjenhallinnassamme.

Olen intohimoinen innostuja, arjen ruokahulabaloota pyörittävä äiti, vaimo ja tuore yrittäjä. Poikkeuksellisen järjestelmällinen listaihminen, joka suhtautuu terveelliseen arkiruokaan intohimoisesti ja unelmoi aina suurella sydämellä. 

Edes pienen murusen verran helpomman arjen puolesta,

Miia Miialasta ❤

@miialafi







Kuva: Kaskisen kuvat


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään