Kuulutko sinäkin niihin, jotka polttavat aina riisipuuron pohjaan? Niin minäkin!
Keitän riisipuuron veteen ja lisään lopuksi joukkoon kerman tai teen riisipuuron uunissa. Kärsimätön luonteeni ei selvästi ole tehty riisipuuron keittelyyn.
Maidottoman poikani innoittamana, annoin kuitenkin keittelylle vielä yhden mahdollisuuden ja kokeilin riisipuuroa kauramaitoon. Tämä onnistui aika hyvin! Tosin, teräsvillaa oli kattilanpohjalle näytettävä tässäkin variaatiossa.
Riisipuuro kauramaidolla
2dl vettä
2dl puuroriisiä
1l kaurajuomaa
1/2tl suolaa
Kiehauta vesi ja riisi kattilassa. Hämmennä noin viisi minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt.
Lisää joukkoon kaurajuoma sekä suola.
Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Anna vetäytyä.
Uuniriisipuuro
1l maitoa (kaurajuoma toimii myös)
2dl puuroriisiä
1/2tl suolaa
Sekoita voideltuun uunivuokaan maito, riisi sekä suola.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.
Anna vetäytyä.
Lopusta puurosta valmistin herkullista vaniljariisiä, sekoittamalla puuroa ja vaahdotettua vaniljakastiketta. Päälle soseutin sauvasekottimella persimonia. 🤩
❤ Miia
Kommentit
Lähetä kommentti