Siirry pääsisältöön

Hävikkivinkit - LUUKKU 21

Jouluaattoon on enää kolme yötä...

Nyt kannattaa tyhjentää jääkaapeista kaikki siellä pyörivät jämät ja tehdä viimeistään nyt tilaa niille jouluruoille! 🤩🎄

Hedelmät / kasvikset

  • Tummuneet ja pehmenneet hedelmät sopivat vielä erinomaisesti smoothieen
  • Nahistuneet kasvikset voi myös hyödyntää smoothieissa
  • Voit myös pilkkoa pakastimeen valmiita smoothiepusseja
  • Nahistuneet kasvikset kelpaavat hyvin sosekeittoon
  • Preppaa valmiiksi rasioiksi, sillä kasvikset ja hedelmät tekevät hyvää myös suklaan ja joulukinkun välissä! 🤭


Helppoja hävikkiruokia

  • Itsetehty pitsa
    • Lihakastikkeet, salsa- ja dippikastikkeet, erilaiset juustot, nahistuneet tomaatit, paprikat, sipulit, jopa keitetty peruna!
  • Munakkaat
    • Päiväysvaarassa olevat leikkeleet, lihapullat, murekkeet, juustot, kasvikset...
  • Pyttipannu tai pannulla paistettu "jämäruoka" kasviksilla höystettynä

Nopea pitsapohja- pellillinen

6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3dl maitoa
3rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon maito sekä öljy.
Täytä pitsa ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Keitetty riisi- riisirieskat

2dl keitettyä riisiä
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1 kananmuna
pieni loraus öljyä

Sekoita aineksista tasainen taikina. Jaa pieniksi rieskoiksi pellille. 
Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Teeleipäset muusista

~2dl muusia
2,5dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2,5dl maitoa

Sekoita kaikki aineet hyvin. Lusikoi pellille ja levitä hieman. 
Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.


❤ Miia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään