Siirry pääsisältöön

Preppaa helpotusta tulevalle viikolle - LUUKKU 4

Tänään haastan sinut preppailemaan!

Minua pidempään seuranneet tietävät, että sunnuntaisin preppailen tulevaa viikkoa helpottaakseni. Preppaan usein muutaman ruoan alkuviikkoon sekä pilkon valmiiksi kasviksia ja hedelmiä. Tulee muuten syötyä niitä enemmän myös itse, kun ovat valmiina syötäväksi! 

Kurkkaa tänään omaan vihanneslokeroosi. Preppaa sieltä kasviksia ja hedelmiä tulevalle viikolle tai laadi vähintään suunnitelma, mihin kaikki sen laatikon raaka-aineet käytetään. 

Vihanneslokeron läpikäyminen vähentää hävikkiä ja tekee pikkuhiljaa tilaa myös niille joulukuun herkuille! 

Neljä hyvää syytä prepata kasviksia ja hedelmiä; 

  • Kun lapsille iskee nälkäkiukku, voi ensiapuna nostaa pöytään rasian vihannestikkuja.
  • Kasviksia ja hedelmiä tulee syötyä huomattavasti enemmän! Joskus se omenan kuoriminenkin on vain yksinkertaisesti liikaa. 
  • Kun olet unohtanut valmistella retki- tai kerhoeväät, nappaa ne vain valmiista rasioista.
  • Yksinkertaisesti säästät aikaa, vaivaa ja tiskiä tulevalta viikolta!

Pari timanttista vinkkiä vielä! 

  • Kun preppaat valmiiksi kattilaan juurekset keittoa varten, saat valmistettua sen viikolla hetkessä! (Peitä juurekset kylmällä vedellä kattilaan ja siirrä jääkaappiin)
  • Kun preppailet, pidä vieressäsi kannua. Laita sinne kaikki vähän pehmenneet hedelmät ym. ja surauta lopuksi smoothie. 
  • Tiiviit lasirasiat takaavat pidemmän säilyvyyden prepatuille kasviksille.

❤ Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään

Simppelit ja edulliset arkireseptit OSA 1 - LUUKKU 1

Vihdoin se on täällä! Nimittäin joulukuu!  Olen itse ajatellut tänä vuonna panostaa kiireettömyyteen ja stressata vähemmän. Saimme vauvat loppuvuonna 2019 sekä 2020, silloin isommat jouluvalmistelut jäivät vauvakuplassa tekemättä. Viime jouluna elimme remontin keskellä, koska olin saanut nerokkaan idean remontoida miltei 100m2 kahden alle kaksivuotiaan kanssa. Tonttu-ukkojen ja pipareiden sijaan iloitsimme silloin siitä, että hanasta tuli juoksevaa vettä, eikä vauvan pyllyä tarvinnut enää pestä vettä pullosta kaataen.  Nyt meillä olisi kaikki edellytykset vetää överiksi monen vuoden edestä, mutta EN JAKSA. Aion valmistella joulua pikkuhiljaa, enkä ota stressiä siitä, vaikka jotain jäisi vallan tekemättä. Lapsille kasasin juuri "jouluikkunan" olohuoneen vitriiniin ja kuusikin on valoineen luonut tunnelmaa jo muutaman viikon. Teen mitä jaksan ja nautin niistä jutuista. Suosittelen sitä sinullekin. ❤️ Joulukalenteri arkeesi Miialan joulukalenterista, löydät jokaisesta luukusta j

Kuinka säästää ruokakuluissa - Leipä & Juusto

Aikaisemmassa postauksessa kerroin vinkkini siihen, kuinka säästän ruokakustannuksissa lihan ja hevin osalta.  Juuston ja leivän osalta, omat ostotottumukseni ovat muuttuneet huomattavasti. Löytyisikö alta myös sinulle sopivia vinkkejä?  Juusto   Kun lähdin tutkimaan omia kauppakuittejamme (joka muuten tuntui erittäin pahalta, totuus nimittäin), huomasin, että juustoon kului valtavasti rahaa. Juusto kaikissa eri muodoissaan, nosti jokaisen kuitin loppusummaa ja erilaiset juustot pomppasivat silmille kalliina yksittäisinä kuittiriveinä. Päätin kaikessa yksinkertaisuudessaan puolittaa sen summan, joka kuukausittain hupeni juustohyllylle.  Leivänpäälle joko juusto TAI leikkele. Ennen iso kimpale juustoa hupeni viikossa, joten nyt sen tuli riittää kahdeksi viikoksi. Leivänpäälle lisättiin enemmän kasviksia, eikä jokaista leipää täytetty kaikella, mitä jääkaapista löytyi. Kilo kermajuustoa maksaa nyt karkeasti 7€. Kuukaudessa säästöä siis 14€ ja vuodessa 168€.  Jokainen uuniruoka ei saanut