Siirry pääsisältöön

Preppaa helpotusta tulevalle viikolle - LUUKKU 4

Tänään haastan sinut preppailemaan!

Minua pidempään seuranneet tietävät, että sunnuntaisin preppailen tulevaa viikkoa helpottaakseni. Preppaan usein muutaman ruoan alkuviikkoon sekä pilkon valmiiksi kasviksia ja hedelmiä. Tulee muuten syötyä niitä enemmän myös itse, kun ovat valmiina syötäväksi! 

Kurkkaa tänään omaan vihanneslokeroosi. Preppaa sieltä kasviksia ja hedelmiä tulevalle viikolle tai laadi vähintään suunnitelma, mihin kaikki sen laatikon raaka-aineet käytetään. 

Vihanneslokeron läpikäyminen vähentää hävikkiä ja tekee pikkuhiljaa tilaa myös niille joulukuun herkuille! 

Neljä hyvää syytä prepata kasviksia ja hedelmiä; 

  • Kun lapsille iskee nälkäkiukku, voi ensiapuna nostaa pöytään rasian vihannestikkuja.
  • Kasviksia ja hedelmiä tulee syötyä huomattavasti enemmän! Joskus se omenan kuoriminenkin on vain yksinkertaisesti liikaa. 
  • Kun olet unohtanut valmistella retki- tai kerhoeväät, nappaa ne vain valmiista rasioista.
  • Yksinkertaisesti säästät aikaa, vaivaa ja tiskiä tulevalta viikolta!

Pari timanttista vinkkiä vielä! 

  • Kun preppaat valmiiksi kattilaan juurekset keittoa varten, saat valmistettua sen viikolla hetkessä! (Peitä juurekset kylmällä vedellä kattilaan ja siirrä jääkaappiin)
  • Kun preppailet, pidä vieressäsi kannua. Laita sinne kaikki vähän pehmenneet hedelmät ym. ja surauta lopuksi smoothie. 
  • Tiiviit lasirasiat takaavat pidemmän säilyvyyden prepatuille kasviksille.

❤ Miia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään