Tänään sunnuntaina, on meidän perheessä tapana prepata tulevan alkuviikon ruoat. Tässä luukussa jaan muutaman super simppelin arkiruoan, jotka kaikki valmistetaan uunissa. Olen itse tehostanut nyt uunin käyttöä, eli uunissa ei koskaan valmisteta vain yhtä ruokaa, vaan useampi ruoka kerrallaan.
Kanamakaronilaatikko
400g makaronia
400g kananjauhelihaa
200g porkkanaa
suola, pippuri, broilerimauste
3 kananmunaa
1l maitoa
Ruskista jauheliha pannulla. Mausta.
Voitele suuri uunivuoka. Sekoita vuokaan keittämättömät makaronit, jauheliha sekä kuutioidut porkkanat. Sekoita munamaito (voit halutessasi maustaa myös munamaitoa) ja kaada vuokaan.
Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti. Sekoita paiston puolivälissä.
Tonnikalakiusaus
3prk tonnikalaa
1kg peruna-sipulisekoitusta
4dl ruokakermaa
suola,mustapippuri
Sekoita tonnikalat ja peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan. Mausta.
Kaada päälle ruokakerma.
Kypsennä 200 asteessa n. tunti. Sekoita paiston puolivälissä.
Kana-pestokiusaus
1/2dl vihreää pestoa
1kg peruna-sipulisekoitusta
4dl ruokakermaa
mustapippuri, suola
Paista kanafileesuikaleet, mausta pippurilla, suolalla ja pestolla.
Yhdistä peruna-sipulisekoituksen kanssa voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle kerma.
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Sekoita paiston puolivälissä.
Kommentit
Lähetä kommentti