Siirry pääsisältöön

Simppelit ja edulliset arkireseptit OSA 2 - LUUKKU 18

Tänään sunnuntaina, on meidän perheessä tapana prepata tulevan alkuviikon ruoat. Tässä luukussa jaan muutaman super simppelin arkiruoan, jotka kaikki valmistetaan uunissa. Olen itse tehostanut nyt uunin käyttöä, eli uunissa ei koskaan valmisteta vain yhtä ruokaa, vaan useampi ruoka kerrallaan. 

Kanamakaronilaatikko

400g makaronia 
400g kananjauhelihaa 
200g porkkanaa 
suola, pippuri, broilerimauste 
 3 kananmunaa 
1l maitoa 

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta. 
Voitele suuri uunivuoka. Sekoita vuokaan keittämättömät makaronit, jauheliha sekä kuutioidut porkkanat. Sekoita munamaito (voit halutessasi maustaa myös munamaitoa) ja kaada vuokaan. 
Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti. Sekoita paiston puolivälissä.

Tonnikalakiusaus

3prk tonnikalaa 
1kg peruna-sipulisekoitusta 
4dl ruokakermaa 
suola,mustapippuri

Sekoita tonnikalat ja peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan. Mausta. 
Kaada päälle ruokakerma. 
Kypsennä 200 asteessa n. tunti. Sekoita paiston puolivälissä.

Kana-pestokiusaus

600g kanafileesuikaleita 
1/2dl vihreää pestoa 
1kg peruna-sipulisekoitusta 
4dl ruokakermaa 
mustapippuri, suola 

Paista kanafileesuikaleet, mausta pippurilla, suolalla ja pestolla. 
Yhdistä peruna-sipulisekoituksen kanssa voideltuun uunivuokaan. 
Kaada päälle kerma. 
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Sekoita paiston puolivälissä.

Uunissa valmistuu samalla näppärästi vaikka pannaria, peltileipä tai uunipuuroa tulevan viikon paloille. 

Rentoa sunnuntaita!

❤ Miia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään