Siirry pääsisältöön

Suunnitelmallisuus jouluruoissa - LUUKKU 10

No se kinkku, mutta mitä muuta?

Ruokasuunnittelu vie arjenhallinnan täysin uudelle tasolle. Suunnittelun avulla vapautat aikaa, vaivaa ja usein myös rahaa, sinulle merkityksellisempään tekemiseen. Suunnitelmallisuutta kannattaa hyödyntää myös vuosittain toistuvissa juhlapyhissä. Syödäänkö teillä joka joulu suunnilleen samat jouluruoat, mutta mietit joka vuosi uudelleen ja uudelleen, mitä pitäisikään hankkia?

Laadi tänä vuonna lista, jonka pohjalta ensi jouluna suunnittelu sujuu hieman helpommin! Sama toimii kaikkina juhlapyhinä. Valmiin pohjan muokkaaminen on paljon helpompaa, kuin aloittaa suunnittelu aina täysin nollasta. Olen laatinut ruokasuunnittelun tueksi päiväkirjan/kalenterin, joka odottaa parhaillaan painon aikatauluja. Sinne on lisätty arjen lisäksi suunnittelupohjia myös juhlapyhiä varten. Muistiinpanoihin on hyvä myös merkitä, mikäli jotain oli selvästi liian vähän tai jotain jäi valtavasti yli. 


Kun suunnittelet hyvissä ajoin, ehdit hyödyntää alennuksia, ostaa tarvittavia punalaputettuina ja pakastaa sekä valmistellakin jouluruokia jo ennakkoon. 
On myös hyvä pohtia, onko joulupöydässä pakko olla kaikkea? Voisiko jokainen perheenjäsen valita yhden tai kaksi lempparia ja niistä koostuisi perheenne joulumenu?

Mikäli ruuhkainen ruokakauppa ei nostata joulumieltäsi, muista varata kauppakassipalvelusta toimitusaika valmiiksi! Itse varasin jo noutoajan myös joulun ja uudenvuoden väliin! Käytän itse S-kauppaa, jossa siirrän ostoskoriin yhden tuotteen ja teen tilauksen. Näin noutoaika on varattu ja tilausta voi muokata usein jopa samaan aamuun asti. Eli sinun ei tarvitse vielä laatia koko tilausta valmiiksi.

Oletko joulupyhien jälkeen, ensimmäisenä kaupassa hakemassa JOTAIN MUUTA kuin jouluruokaa? Muista suunnitella ennakkoon myös jouluähky ja varaa kaappiin vaikka tortilla-aineet valmiiksi. Tilan säästämiseksi jouluruoille, suosi sellaisia, jotka säilyvät huoneenlämmössä. 


Itselläni on säästössä muutamia joululehtiä sekä joulun muita reseptilehtisiä. Näistä haen itse inspistä ja alan suunnittelemaan! 


❤ Miia


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

Arkiruokavinkki alkuviikkoon

* Reseptit laadittu osana kaupallista yhteistyötä Instagramissa Hernis kanssa  Minulta pyydetään usein vinkkejä lapsiperheille sopivista kasvisvaihtoehdoista. Tämä kotimainen herneproteiinista valmistettu Hernis on juuri sellainen! 💯 Hernis safkasuikaleet ovat nopeasti ja superhelposti valmistuva vaihtoehto lihalle! Hernis sopii keittoihin, wokkeihin, kastikkeisiin, vuokiin, tortilloihin, pitsaan... Mihin ikinä käyttäisit jauhelihaa tai vaikka kanafileesuikaleita, voit korvata ne Herniksellä. Meidän kaksi- ja kolmevuotiaat tykkäävät molemmat Herniksestä ja siitä onkin tullut ihan kuivakaappimme perusainesosa. Loistava, nopeasti valmistuva vaihtoehto erityisesti kuopuksellemme, joka on allerginen naudanlihalle sekä soijalle.  Mieti- 100g Hernistä sisältää 79g proteiinia! Mieheni mielestä Hernis oli myös todellinen yllättäjä ja hän vakuuttui entisestään tästä proteiinin määrästä. 💪🏻😅 Herniksen valmistuksesta löydät videon Instagram- tililtäni. 👆🏻 Tässä käyttöösi kaksi helppoa ja