Valmista tänään jääkaappiin sämpylätaikina, josta voit nopeasti valmistaa tuoreet sämpylät vaikka molempina viikonlopun aamuina. 🤩
Yön yli sämpylät
10dl sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
6dl kylmää vettä
1rkl hunajaa
2rkl öljyä
Sekoita keskenään kuivat aineet.
Lisää kylmä vesi, hunaja sekä öljy.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Peitä kulho kelmulla ja siirrä yöksi jääkaappii.
Nostele aamulla kahdella lusikalla sämpylät pellille.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Taikina säilyy jääkaapissa useamman päivän.
Toinen meillä ahkerasti käytetty resepti on Samasta padasta- loputtomat ruissämpylät.
❤ Miia
Kommentit
Lähetä kommentti