Siirry pääsisältöön

Ota hyviä vaikutteita muilta, mutta älä tee muista mallejasi

Uusissa elämäntilanteissa sitä on erityisen altis vaikutteille


Olen tuntenut jotain selittämätöntä tuskaa nykymaailmasta pidemmän aikaa ja tarkastellut kriittisemmällä silmällä sisältöä, jota päivittäin sosiaalisessa mediassa seuraan. Some on tosi myrkyllinen, jos ei osaa pitää oikeanlaista maalaisjärkeä ja suodatinta omassa päässä. On valtavasti erilaisia suosituksia, mielipiteitä, odotuksia ja painetta, joiden mukaan arkemme alkaa pikkuhiljaa muovautumaan, koska vietämme niiden parissa valtavasti aikaa. Erityisesti uusissa elämäntilanteissa (kun oma itseluottamus ei ole vielä kasvanut tarpeeksi), kuten vaikkapa tuoreena äitinä, näille vaikutteille on erittäin altis.


Jaan itse aktiivisesti sisältöä siitä, kuinka kahden pienen lapsen äitinä hääräilen päivät pitkät keittiössä. Siltä se saattaa näyttää. Tämä on kuitenkin myös työtäni ja olen muovannut arkemme MEILLE toimivaksi. Teen tavallaan töitä samalla, kun valmistan perheelleni ruokaa. Olen valinnut priorisoida edullisen arkiruoan suunnittelemalla ja enemmän itse tekemällä, jotta voin käyttää rahaa muualle. Jotta arkemme voi olla sellaista kun haluamme sen olevan. Fakta on se, että kolmen vuoden kotonaolon jälkeen, digibisnestä pyörittävänä uutena yrittäjänä, en voi valita kaikkeen panostamista. Ruokasuunnittelun avulla säästän rahaa, joka mahdollistaa minulle aikaa.

Ota hyviä vaikutteita muilta, mutta älä tee muista mallejasi

Haluan tällä blogillani, Instagram- tililläni ja yritystoiminnallani oikeasti auttaa. Se, että pilkon juurekset keittoon ei tarkoita, että sinun pitäisi. Se on fakta, että suunnittelemalla ne arkena syötävät sapuskat, lisäät voimavarojasi ja helpotat arkeasi! Se suunnitelma voi ihan yhtä hyvin olla, että tänään syödään Saarioisen lihapullat ja pakasteranut. Sen pitää toimia juuri sinulle ja juuri teidän perheelle, ei muille. Ei sillä ole väliä, teetkö ne lihapullat itse, mutta suunnitelmallisuuden avulla saat arkeesi asioita, joilla on väliä! Muistuttelen tasaisin väliajoin Insragram- tililläni siitä, että kaikkea ei tarvitse muuttaa tai asioiden ei tarvitse muuttua heti. Siinä missä toinen paloittelee keittojuurekset, toinen on ylpeä edistyksestä kun yksikin valmisruoka vaihtuu itsetehtyyn. Ota hyviä vaikutteita muilta, mutta älä tee muista mallejasi.


Meillä ruokasuunnittelu vapautti rahaa sellaiseen arkeen, jota ME haluamme elää ja vapautti aikaa sellaisiin asioihin, joita ME haluamme tehdä. 

Tiedän useamman Ig- tilin, jolla on ennen pidetty suosittuja kauppakassilivejä, koska seuraajat saivat niistä hyviä vinkkejä omaan arkeen. Ne on kuitenkin lopetettu, koska pitäjät saivat niin paljon kritiikkiä ja neuvoja siitä, kuinka tulisi toimia ja mitä oikeasti pitäisi ostaa. Kun pidin #edullinenelokuu haastetta, sain lukuisia kommentteja siitä, miksi listoilla oli kauppojen omia halpoja merkkejä. Toisaalta, sain viestejä siitä, kuinka tuo haaste oli pelastus, koska tehtiin muuttoa hometalosta pienten lasten kanssa. Eikö vaan laitettaisi se happimaski ensin itselle ja sitten vasta muille? Jokainen ei voi ostaa luomua, kotimaista tai pientuottajan tuotteita, vähemmän muovia sisältäviä pakkauksia tai aina terveellisintä vaihtoehtoa, vaikka haluaisikin.


Meillä oli omassa lapsuudessani kauppapäivä ja siellä käytävillä törmättiin usein tuttuihin. En muista, että siinä kohtaamisessa olisi keskitytty siihen, kenellä oli eniten valmisruokaa kärryissä tai oliko joukossa kaupan omia merkkejä? Se tyyppi kaupassa, joka ostaa sen lihapaketin kaupan omalla merkillä, voi maksaa kertyneillä säästöillä vaikka lääkärilaskunsa. 

Sinä olet vastuussa oman perheesi valinnoista

Jaan paljon reseptejä ja ruokavinkkejä, mutta koko toimintani punaisena lankana on kuitenkin arjen helpottaminen. Syöminen kun on iso osa meidän kaikkien elämää ja arkea. Haluaisin olla jokaiselle väsyneelle vanhemmalle avuksi, tulla konkreettisesti sinne teidän keittiöön, siivota keittiönkaapit, tuoda ruokakassit ja HELPOTTAA juuri teidän perheen elämää. Voi kun se olisi mahdollista! Paasasin viikonloppuna autossa miehelleni niin, että hän ehdotti instaliveä. Ilmeisesti ei jaksanut enää kuunnella. En usko, että kukaan yksin muuttaa maailmaa, hän sanoi. Yksin voi kuitenkin tehdä hyviä tekoja toisille, valita millaista energiaa ympärilleen jakaa ja keskittyä omiin asioihin, toisten asioiden sijaan. Sinä päätät, millaisia valintoja teidän perheessänne tehdään.


Avasin viikonloppuna yritykseni uudistuneet sivut ja uuden tuotteen, kuukausitilauksen. Kuukausitilaajana saa pääsyn alustalle, jonne julkaistaan viikoittaiset ruokalistat, reseptit sekä kauppalistat. Valmis ruokasuunnitelma arjen avuksi. Kauppalistoille ei ole nimetty tiettyjä tuotteita käytettäviksi, vaan voit ihan itse valita, ostatko luomua, vapaan kanan munia, täysjyvää tai vähärasvaisinta (vai halvinta) jauhelihaa. Kuukausitilaajilla on käytössään myös minun henkilökohtainen tuki, joten voi kysyä vaikka vinkit joidenkin ruokien oikaisuun, jos haluaa käyttää enemmän puolivalmisteita. Listat sisältävät tavallista ruokaa, tavallisille ihmisille, tavallisista raaka-aineista. ❤️Tämän tiiviiseen muotoon paukutetun, hieman poukkoilevan paasauksen sanoma oli;

Tee päätöksesi aina perustuen omaan arkeesi, jaksamiseen, taloudelliseen tilanteeseen ja omiin arvoihisi pohjautuen. ❤️


❤ Miia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

TOP10 Mättöruoat viikonloppuun

Mättöruoka, mättösafka, mättöherkut, viikonloppuherkut, mätöt... Laatiessani ruokasuunnitelmaa, suunnittelen aina myös viikonloppuherkkuja ja rehellistä- mättöä! Jos laatimani ruokalistat sisältäisivät ainoastaan ideaaleja, terveellisiä kotiruokia, uskoisin ajautuvani useammin lähimpään pikaruokalaan. Minä ainakin uskallan tunnustaa, että välillä kaipaan "roska"ruokaa!  Kun mätöt tekee kotona, saa samalla rahalla enemmän ja usein myös oikeasti parempaa! Nykyään jos ajaudumme hakemaan hamppariateriat, mietimme usein jälkeenpäin, mitä samalla rahalla olisi voinut kokata kotona. Toki, myös ravintoloille ja take away- ruoalle on aikansa ja paikkansa.  Kysyin Instagram- seuraajiltani lemppari mättöjä ja ehdoton kärkikaksikko olivat pitsa ja nachopelti. Pitsa on myös meidän ehdoton suosikki! Minun siksi, että mieheni tekee aina pohjan! 🤭 Etsin netistä helpoilta ja herkullisilta vaikuttavia reseptejä, olisiko joku näistä viikonlopun ruokalistallasi? Pinkin tekstin takaa löydät lin

10 Aamu-, väli- ja iltapalaa

Sunnuntai, se arkiviikon kivijalka, preppauspäivä!  Lämpimien ruokien lisäksi, tulevaa viikkoa helpottamaan preppailen usein myös viikon paloja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä erityisesti lapsiperheissä, aamu- väli- ja iltapalat ovat usein leipää, muroja ja jogurttia. Valmistamalla paloja hieman ennakoiden, saat niihin vaihtelua ja mukaan myös niitä edullisempia sekä terveellisempiäkin vaihtoehtoja. 🤩 Listasin alle paloja, joita meidän perheessä preppaillaan usein; Kuoritut, paloitellut kasvis- ja hedelmäpalat Sinun tulee varmasti myös itse naposteltua näitä enemmän!  Valmista kannelliseen rasiaan myös dippi tai hummusta kasvistikkuja varten. Leivänpäällisboksi Rasia, johon pilkot valmiiksi leivänpäälle sopivia kasviksia Tuorepuurot Tee liukuhihnalla useita annoksia kerralla  Simppeli perusohje 1dl kaurahiutaleita + 1dl nestettä (maitoa, mehua, mehukeittoa, vettä) + 1dl jogurttia tai rahkaa + marjoja, hedelmää, siemeniä, maapähkinävoita, hunajaa tai pähkinöitä. Herkkutuor

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään