Siirry pääsisältöön

Ota hyviä vaikutteita muilta, mutta älä tee muista mallejasi

Uusissa elämäntilanteissa sitä on erityisen altis vaikutteille


Olen tuntenut jotain selittämätöntä tuskaa nykymaailmasta pidemmän aikaa ja tarkastellut kriittisemmällä silmällä sisältöä, jota päivittäin sosiaalisessa mediassa seuraan. Some on tosi myrkyllinen, jos ei osaa pitää oikeanlaista maalaisjärkeä ja suodatinta omassa päässä. On valtavasti erilaisia suosituksia, mielipiteitä, odotuksia ja painetta, joiden mukaan arkemme alkaa pikkuhiljaa muovautumaan, koska vietämme niiden parissa valtavasti aikaa. Erityisesti uusissa elämäntilanteissa (kun oma itseluottamus ei ole vielä kasvanut tarpeeksi), kuten vaikkapa tuoreena äitinä, näille vaikutteille on erittäin altis.


Jaan itse aktiivisesti sisältöä siitä, kuinka kahden pienen lapsen äitinä hääräilen päivät pitkät keittiössä. Siltä se saattaa näyttää. Tämä on kuitenkin myös työtäni ja olen muovannut arkemme MEILLE toimivaksi. Teen tavallaan töitä samalla, kun valmistan perheelleni ruokaa. Olen valinnut priorisoida edullisen arkiruoan suunnittelemalla ja enemmän itse tekemällä, jotta voin käyttää rahaa muualle. Jotta arkemme voi olla sellaista kun haluamme sen olevan. Fakta on se, että kolmen vuoden kotonaolon jälkeen, digibisnestä pyörittävänä uutena yrittäjänä, en voi valita kaikkeen panostamista. Ruokasuunnittelun avulla säästän rahaa, joka mahdollistaa minulle aikaa.

Ota hyviä vaikutteita muilta, mutta älä tee muista mallejasi

Haluan tällä blogillani, Instagram- tililläni ja yritystoiminnallani oikeasti auttaa. Se, että pilkon juurekset keittoon ei tarkoita, että sinun pitäisi. Se on fakta, että suunnittelemalla ne arkena syötävät sapuskat, lisäät voimavarojasi ja helpotat arkeasi! Se suunnitelma voi ihan yhtä hyvin olla, että tänään syödään Saarioisen lihapullat ja pakasteranut. Sen pitää toimia juuri sinulle ja juuri teidän perheelle, ei muille. Ei sillä ole väliä, teetkö ne lihapullat itse, mutta suunnitelmallisuuden avulla saat arkeesi asioita, joilla on väliä! Muistuttelen tasaisin väliajoin Insragram- tililläni siitä, että kaikkea ei tarvitse muuttaa tai asioiden ei tarvitse muuttua heti. Siinä missä toinen paloittelee keittojuurekset, toinen on ylpeä edistyksestä kun yksikin valmisruoka vaihtuu itsetehtyyn. Ota hyviä vaikutteita muilta, mutta älä tee muista mallejasi.


Meillä ruokasuunnittelu vapautti rahaa sellaiseen arkeen, jota ME haluamme elää ja vapautti aikaa sellaisiin asioihin, joita ME haluamme tehdä. 

Tiedän useamman Ig- tilin, jolla on ennen pidetty suosittuja kauppakassilivejä, koska seuraajat saivat niistä hyviä vinkkejä omaan arkeen. Ne on kuitenkin lopetettu, koska pitäjät saivat niin paljon kritiikkiä ja neuvoja siitä, kuinka tulisi toimia ja mitä oikeasti pitäisi ostaa. Kun pidin #edullinenelokuu haastetta, sain lukuisia kommentteja siitä, miksi listoilla oli kauppojen omia halpoja merkkejä. Toisaalta, sain viestejä siitä, kuinka tuo haaste oli pelastus, koska tehtiin muuttoa hometalosta pienten lasten kanssa. Eikö vaan laitettaisi se happimaski ensin itselle ja sitten vasta muille? Jokainen ei voi ostaa luomua, kotimaista tai pientuottajan tuotteita, vähemmän muovia sisältäviä pakkauksia tai aina terveellisintä vaihtoehtoa, vaikka haluaisikin.


Meillä oli omassa lapsuudessani kauppapäivä ja siellä käytävillä törmättiin usein tuttuihin. En muista, että siinä kohtaamisessa olisi keskitytty siihen, kenellä oli eniten valmisruokaa kärryissä tai oliko joukossa kaupan omia merkkejä? Se tyyppi kaupassa, joka ostaa sen lihapaketin kaupan omalla merkillä, voi maksaa kertyneillä säästöillä vaikka lääkärilaskunsa. 

Sinä olet vastuussa oman perheesi valinnoista

Jaan paljon reseptejä ja ruokavinkkejä, mutta koko toimintani punaisena lankana on kuitenkin arjen helpottaminen. Syöminen kun on iso osa meidän kaikkien elämää ja arkea. Haluaisin olla jokaiselle väsyneelle vanhemmalle avuksi, tulla konkreettisesti sinne teidän keittiöön, siivota keittiönkaapit, tuoda ruokakassit ja HELPOTTAA juuri teidän perheen elämää. Voi kun se olisi mahdollista! Paasasin viikonloppuna autossa miehelleni niin, että hän ehdotti instaliveä. Ilmeisesti ei jaksanut enää kuunnella. En usko, että kukaan yksin muuttaa maailmaa, hän sanoi. Yksin voi kuitenkin tehdä hyviä tekoja toisille, valita millaista energiaa ympärilleen jakaa ja keskittyä omiin asioihin, toisten asioiden sijaan. Sinä päätät, millaisia valintoja teidän perheessänne tehdään.


Avasin viikonloppuna yritykseni uudistuneet sivut ja uuden tuotteen, kuukausitilauksen. Kuukausitilaajana saa pääsyn alustalle, jonne julkaistaan viikoittaiset ruokalistat, reseptit sekä kauppalistat. Valmis ruokasuunnitelma arjen avuksi. Kauppalistoille ei ole nimetty tiettyjä tuotteita käytettäviksi, vaan voit ihan itse valita, ostatko luomua, vapaan kanan munia, täysjyvää tai vähärasvaisinta (vai halvinta) jauhelihaa. Kuukausitilaajilla on käytössään myös minun henkilökohtainen tuki, joten voi kysyä vaikka vinkit joidenkin ruokien oikaisuun, jos haluaa käyttää enemmän puolivalmisteita. Listat sisältävät tavallista ruokaa, tavallisille ihmisille, tavallisista raaka-aineista. ❤️Tämän tiiviiseen muotoon paukutetun, hieman poukkoilevan paasauksen sanoma oli;

Tee päätöksesi aina perustuen omaan arkeesi, jaksamiseen, taloudelliseen tilanteeseen ja omiin arvoihisi pohjautuen. ❤️


❤ Miia 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Säästimme vuodessa yli 4000€!

Mistä motivaatiota suunnitelmalliseen arkiruokailuun? Sinkkuaikoinani minä, nykyinen ruokabudjettia tarkkaileva perheenäiti, saatoin käyttää nykyisen, koko kuukauden ruokabudjetin yhteen baari-iltaan. Aamulla en todellakaan uskaltanut kurkistaa verkkopankkiin ja kuluttaminen jatkui tilaamalla krapulamätöt. Kaupasta nappasin koriini tasan sen, mitä teki mieli tai minkä esillepanossa oli parhaiten onnistuttu. Hieman ahdistaa ajatella sitä hukatun rahan ja syntyneen hävikin määrää... Olen elänyt kaikenlaisia vaiheita. Joskus punnitsin jokaisen syömäni gramman ja söin aivan överi terveellisesti, joskus taas koko päivän menu saattoi olla kananmuna,kahvia,kahvia,kahvia ja lasi viiniä. Mieheni kanssa "mitä me syötäis"- päättyi usein drive in- luukulle tai päättömään kaupassa pyörimiseen. Koska molemmilla oli jo valtava nälkä, ostettiin jotain valmista ja kaikki mahdolliset herkut päälle. Monesti mietimme, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta kumpikaan ei kuitenkaan tehnyt mitään

Simppelit ja edulliset arkireseptit OSA 1 - LUUKKU 1

Vihdoin se on täällä! Nimittäin joulukuu!  Olen itse ajatellut tänä vuonna panostaa kiireettömyyteen ja stressata vähemmän. Saimme vauvat loppuvuonna 2019 sekä 2020, silloin isommat jouluvalmistelut jäivät vauvakuplassa tekemättä. Viime jouluna elimme remontin keskellä, koska olin saanut nerokkaan idean remontoida miltei 100m2 kahden alle kaksivuotiaan kanssa. Tonttu-ukkojen ja pipareiden sijaan iloitsimme silloin siitä, että hanasta tuli juoksevaa vettä, eikä vauvan pyllyä tarvinnut enää pestä vettä pullosta kaataen.  Nyt meillä olisi kaikki edellytykset vetää överiksi monen vuoden edestä, mutta EN JAKSA. Aion valmistella joulua pikkuhiljaa, enkä ota stressiä siitä, vaikka jotain jäisi vallan tekemättä. Lapsille kasasin juuri "jouluikkunan" olohuoneen vitriiniin ja kuusikin on valoineen luonut tunnelmaa jo muutaman viikon. Teen mitä jaksan ja nautin niistä jutuista. Suosittelen sitä sinullekin. ❤️ Joulukalenteri arkeesi Miialan joulukalenterista, löydät jokaisesta luukusta j

Kuinka säästää ruokakuluissa - Leipä & Juusto

Aikaisemmassa postauksessa kerroin vinkkini siihen, kuinka säästän ruokakustannuksissa lihan ja hevin osalta.  Juuston ja leivän osalta, omat ostotottumukseni ovat muuttuneet huomattavasti. Löytyisikö alta myös sinulle sopivia vinkkejä?  Juusto   Kun lähdin tutkimaan omia kauppakuittejamme (joka muuten tuntui erittäin pahalta, totuus nimittäin), huomasin, että juustoon kului valtavasti rahaa. Juusto kaikissa eri muodoissaan, nosti jokaisen kuitin loppusummaa ja erilaiset juustot pomppasivat silmille kalliina yksittäisinä kuittiriveinä. Päätin kaikessa yksinkertaisuudessaan puolittaa sen summan, joka kuukausittain hupeni juustohyllylle.  Leivänpäälle joko juusto TAI leikkele. Ennen iso kimpale juustoa hupeni viikossa, joten nyt sen tuli riittää kahdeksi viikoksi. Leivänpäälle lisättiin enemmän kasviksia, eikä jokaista leipää täytetty kaikella, mitä jääkaapista löytyi. Kilo kermajuustoa maksaa nyt karkeasti 7€. Kuukaudessa säästöä siis 14€ ja vuodessa 168€.  Jokainen uuniruoka ei saanut