Moni yllättyy kun kerron, etten todellakaan ole mikään leipuri. Saan aikaiseksi joko jotain kivan näköistä, joka ei maistu kovin hyvältä tai jotain hyvää, mikä ei todellakaan näytä kauniilta. Leivon silti välillä, ei se ole niin tarkkaa!
Olen erikoistunut helppoihin ja nopeisiin leivonnaisiin, erityispisteitä saa siitä, jos ei tarvitse liata edes käsiään. Taikinat vaivaan yleiskoneella ja sämpylät useimmiten lusikoin suoraan pellille.
Aina kun meillä on jotkut juhlat, haluan kuitenkin osoittaa kyvykkyyttäni leipurina. Mieheni tietää pysyä kaukana keittiöstä, mutta esittää joka kerta saman kysymyksen:
"Miksi sun pitää aina kokeilla jotain, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?"
Pääsiäiseksi halusin tehdä jonkun oikeasti helpon kakun ja visioinkin sellaista kakkua, josta voisi tehdä oman variaation myös esimerkiksi äitienpäivänä. Ja juuri sellaisen sain! Jo rahkan makua vaihtamalla kakusta tulee ihan erilainen.
Mangorahkakakku
200g Kantolan kaurakeksejä
100g margariinia
500g mangorahkaa (käytin Rainbown isoa purkkia)
4dl vispikermaa
5 liivatetta
tilkka sitruunanmehua
Murskaa keksit ja sekoita murut sulatettuun margariiniin.
Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sekoita se rahkan kanssa.
Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen kuiviksi puristetut liivatteet.
Valuta liivate täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kelmuta vuoka ja anna sen jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Siis kuuden ainesosan kakku! En edes halua kertoa, että syötiin tämä kakku ihan muuten vain, oman perheen kesken, vain parissa päivässä. 🤭 Maistui!
Kakkuun piti tulla lisäksi pieniksi pilkottua mangoa, mutta se unohtui! 😀 Ehkä seitsemäs ainesosa olisikin ollut liikaa...
Nauti läheisistä, auringonpaisteesta, herkuista ja rennosta menosta pääsiäisenä!
Minä teen jotain myös meille yrittäjille pakollista ja yritän keskittyä työjuttujen sijaan koko pääsiäisen ihan muihin juttuihin! Laitoin jopa lomavastaajan sähköpostiin jonka otsikko on "Olen syömässä suklaamunia". 🐣
❤ Miia
Kommentit
Lähetä kommentti